Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1845

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä tyyppivikoja kannatta etsiä kun olen aikeissa ostaa VOLKSWAGEN Transporter 1.9 D vuosi mallia 97-01 ja mitä mieltä kyseisestä pakusta.Kiitos vastauksesta etu käteen!!!!

Näytä vastaus

Vastaus:

Mukava pelihän tuo VW on pikkukoneellakin. Ainakin ohjaustehostimen eli siis ohjausvaihteen kunto kannattaa tutkia ennen kaupantekoa. Meidän Transporteriimme tuo jouduttiin muutama vuosi sitten uusimaan, ja lasku oli pitkälle toistakymmentätuhatta – onneksi silloin vielä elettiin markka-aikaa!

Myös pikkukoneisessa Transporterissa kannattaa huolehtia, että jakopään hammashihna ja sen kiristin on vaihdettu viimeistään huolto-ohjelman mukaisesti. Ongelmia ei liene ollut yhtä paljon kuin TDI:ssä, mutta jakopäävaurio on aina vakava paikka.

Volkswagenin väki väittää, että nykyisin TDI:nkin jakopää kestää paremmin. Eräänä ongelmana ainakin aiemmin oli hammashihnan käyttämä vesipumppu. Alkuperäisen, tehtaalla sennetun vesipumpun laakerointi petti, jolloin hihnakin vaurioitui. Vesipumput vaihdettiin takuuna, ja siinä yhteydessä myös jakopää kunnostettiin takuun piikkin vanhemmistakin autoista.

Niin tai näin, uudessa isossa TDI-moottorissa ei enää jakohihna petä. Kesällä markkinoille tulevassa uudessa Transporterissa jakopäässä on hammaspyörävälitys. Kaikki lisälaitteet, jopa laturikin, pyörivät hammaspyörillä.

Julkaistu: 11.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.