Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1830

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moi. Omistan 1.6 litraisen bensiinimoottorisen vm. 2002 auton. Auto on alusta asti kuullostanut aivan samalta kuin diesel. Huollosta tiedusteltuani syyksi sanottiin aktiivihiilisuodattimen venttiili joka saa aikaan kyseisen äänen, sitä ei kuulemma voi “korjata”.

Onko tämä totta? Missään aikaisemmassa autossani kyseistä ongelmaa ei ole esiintynyt, enkä ole kuullut minkään muunkaan auton pitävän kyseistä ääntä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Taidat nyt kyllä liioitella. Aktiivihiilisuodattimen venttiili pitää tikittävää ääntä, jonka tarkka kuuntelija kuulee. Se tikittävä ääni on joissakin autoissa aika selvä, mutta ei se sentään mitään dieseliä muistuta. Kaikissa autoissa tuo venttiili on, sillä aktiivihiilisuodattimen bensahöyryt pitää imeä moottoriin poltettaviksi, ja aina ei ole oikea hetki tuohon imemiseen.

Jos sillä sinun autollasi olisi ollut jokin merkki, olisimme ehkä täällä toimituksessa osanneet kommentoida asiaa, mutta nimetön 1,6-litrainen ei tuo kenellekään mitään muistikuvia mieleen.

Julkaistu: 5.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.