Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1825

Kysy autoista - kysymys 1825

Tapio Ketonen

Kysymys:

Aiemmassa kysymyksessä Reima Karhunen kyseli Focuksen vetoakselin kulumisesta. Omassa v.2000 Focuksessa korjattiin eilen täsmälleen sama vika, eli vetoakselit uusiksi. Autollani oli kuitenkin ajettu vasta n. 38.000 km! Ford korvasi 3/4 kokonaiskustannuksista, jotka olivat 800 euroa.

Löysin tämän palstan vasta nyt ja kysyisinkin, olisiko minun pitänyt vaatia täyttä korvausta vedoten tyyppivikaan ja lisäksi voinko jälkikäteen vielä reklamoida asiaa ja vaatia korvausta koko summalta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä kyseessä on selvästi tyyppivika. Kuluttajansuojalaissa ei puhuta mitään osittaisesta vastuusta. Minin mielestäni myyjä on yksiselitteisesti velvollinen korjaamaan tällaisen vaurion, joka on aiheutunut autossa jo myyntihetkellä olleesta virheestä eli väärän tyyppisestä nivelten ja suojusten rakenteesta. Kyllä 38.000 km on sen verran vähän, että vetoakselit kiistatta eivät ole kestäneet, kuten olisi ollut “perustellusti syytä olettaa”.

On kuitenkin muistettava, että tämä on vain minun mielipiteeni, se ei ole mikään lainoppineen tai muuten asiota tuntevaan vaan aivan tavallisen maallikon mielipide.

Julkaistu: 4.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.