Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1820

Tapio Ketonen

Kysymys:

Audi 100 2,6E Avant tyyppiviat? vm 1994, 190000km ajettu. Mitä on syytä tehdä / tarkastaa saksasta tuoduista autoista?

Kuinka kestävä tuo v6 kone on?Entä automaatti-ilmastointi?

Kiitos etukäteen, kevään odotteluja!

Näytä vastaus

Vastaus:

Saksa on siitä kumma maa, että sieltä ei löydy yli 200.000 kilometriä ajettuja autoja sitten millään! Sanotaan nyt, että sillä Audilla on ajettu AINAKIN 190.000 km.

Kilometrilukemista ei silti noin vanhoissa autoissa kannata kovin paljon välittää, ratkaiseva asia on auton kunto. Ja kunnon suhteen taas on muuten yhdentekevää, onko autolla ajettu Saksassa vai Suomessa, mutta totuus on, että ennen kaikkea auton kori on Saksassa ajetussa paljon paremmassa kunnossa kuin Suomessa käytetyissä.

Koneen kestävyys tuskin tulee ongelmaksi, kilometrit eivät varmaankaan lopu vielä moneen vuoteen, vaikka ajomäärä olisi tuota mittariin ruuvattua lukemaa paljon suurempikin. Ilmastointi todennäköisesti kaipaa huoltoa, mutta huoltoa kaipaa Suomessakin ajetun auton ilmastointi aina muutaman vuoden välein.

Ilmastoinnin automatiikka tietenkin lisää vikamahdollisuuksia, elektroniikka saattaa vanhemmiten alkaa reistailla. Mitä todennäköisimmin kuitenkin sekin toimii vielä pitkään.

Julkaistu: 3.3.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.