Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1808

Kysy autoista - kysymys 1808

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Ford 2.0 Ghian vm.99. Tämän talven aikana auton vaihteet, varsinkin 1,2 ja 3 ovat ruvenneet “takkuilemaan”. Kuuluu kova lonksahdus ja tuntuu pientä pykälää vaihdettaessa. Vaihteet pysyvät kuitenkin normaalisti päällä.

Autoon vaihdettiin synt. öljyt, mutta siitä ei ole ollut apua. Mainittakoon, että auton lämmittyä kunnolla myös sisältä, tuntuu em. vaivat häviävän lähes kokonaan. Missä voisi siis olla vika?

Näytä vastaus

Vastaus:

Meidän Saksasta tuomassamme Mondeossa , sekin mallia -99, on samaa tautia. Ilmiö liittynee vaihteensiirtovaijereihin, olen ollut havaitsevinani, että meidän autossamme ykkönen ja kakkonen ahdistavat enemmän, ellei keppiä paina lujasti vasemmalle vaihdetta siirrettäessä.

Ajattelin kokeilla toisen vaijerin säätämistä, josko tuo auttaisi. Ilmiö todellakin kiusaa pakkasella, mitä enemmän miinuksia, sen enemmän kanittaa.

Julkaistu: 27.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.