Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1800

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei!Millaisia toimenpiteitä pitäisi tehdä autolle (volvo v40 d) jonka jätetään lämpimään varastoon seisomaan n. kahdeksi vuodeksi?Auto otetaan pois rekisteristä, joten sillä ei voi välillä ajella muualla kuin pihalla.

Näytä vastaus

Vastaus:

No ainakin kunnollinen pesu ja vahaus ovat ensimmäiset toimet. Hyvä olisi laittaa päälle pehmeästä kankaasta tehty suojapeite, niin vähemmän kertyisi pölyä pintaan. Myös moottoriöljyt ja suodattimen sekä polttonestesuodattimen voisi vaihtaa ennen seisottamista, ettei paikkoihin jää kosteutta tai happoja.

Olisin kyllä sitä mieltä, että autoa ei välttämättä kannata nostaa pukeille, mutta ehkä senkin voisi tehdä, kunhan jouset eivät ole täysin ulkona. Silloin mm. iskunvaimentimien kiinnikkeet ovat koko ajan veto päällä, ja silloin kumit saattavat hapertua. Joka tapauksessa etenkin auton seistessä renkaillaan on riittävistä rengaspaineista pidettävä huolta.

Kumiosien ikää varmaan pidentäisi käsittely talkilla, mutta silti ainakin pyyhinkumit saattavat pahastua varastoinnista.

Julkaistu: 24.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.