Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1783

Kysymys:

hei,ostin paikallisesta veho-liikkesta a140-mersun vm 1998 ajettu 65 000 tkm bensa-käyttöisen lokakuussa 2002. Tähän mennesä auto on ollut 3:sti huollossa bensanhajun takia, tuli kuntoon, 2:sti huohottimen jäätymisen takia ja tänä aamuna oli laskenut öljyt alleen 15 min pihalla käytyään, syy toistaiseksi ei tiedossa.

Alkaa mitta tulla täyteen, myyjä on tarjonnut vaihtoa toiseen autoon läh. citroen xsara picassoon, se sopisi meidän kuljetustarpeeseen. Mutta mites on citikan vikaherkyyden kanssa? Saanko yhtä epäluotettavan auton tilalle jos citikan otan. Ainakin niitä jäätymisiä citikalla on tänä talvena ollut. Nyt ois hyvät neuvot kalliit, mitä tässä kannattaisi tehdä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tämä vastaus on viivästynyt turhan pitkään, anteeksi vain.

On se Picasso ainakin mukavampi ja tilavampi, kyllähän se A-Mersu on minun mielestäni ylihintainen ja epämukava.

Valitettavasti Citroën ei säilytä arvoaan yhtä hyvin kuin Mersu, siitä puuttuu keulalta se tähti. Laadullisesti ei autoissa taida olla mainittavaa eroa, tuskin Picasso on kovin paljon ongelmallisempi kuin A-Mersu.

En ryhdy neuvomaan, mitä tuollaisessa tilanteessa kannattaisi tehdä. Päätös on tehtävä ihan itse. Kyllähän asia taitaa olla niin, että jos haluat auton, jossa ei ole pikkuvikoja ja joka ei jäädy pakkasella, ei sellaista eurooppalaisista merkeistä taida löytyä. Japanilaiset ovat kummassakin suhteessa aivan eri tasolla.

Julkaistu: 19.2.2003