Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1745

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve Ketonen! Vuosi takaperin löysin palstaltasi linkin saksalaisen autokatsastaja TÜV:n Auto-Reportin koostesivulle. Nyt 11.2. uusi TÜV Auto-Report 2003 on ilmestynyt Saksassa, mutta Suomeen sitä näyttää olevan mahdotonta saada. Olisitko ystävällinen ja etsisit jälleen linkin tämän tuoreen raportin sivulle. Olen yrittänyt tuota itsekin, mutta lieneekö sitä vielä julkaistukaan tai sitten taitoni eivät piisaa.

Sen verran kävi selville, että Toyota Yaris oli “viattomin” (1.3% “erhebliche Mängel” eli merkittäviä vikoja 1-3 -vuotiaissa autoissa).Kiitos jo etukäteen

Näytä vastaus

Vastaus:

Jostakin syystä lehtijakelumonopoli Rautakirja ei viitsi tuota erikoisnumeroa hommata Suomeen myyntiin. Pitäisi saada sinne jonkinlaisia paineita korjata tilanne, sillä lehti sisältää mielenkiintoista tietoa. Me saimme toimitukseen lehden, koska yritimme tilata sitä viime talvena. Silloin sen saaminen ei onnistunut Rautakirjasta, mutta kun tilasin netin kautta suoraan Saksasta, niin homma onnistui.

Lokakuussa Rautakirjasta sitten otettiin yhteyttä ja kysyttiin, haluaisimmeko vielä ko. lehden. Kerroimme, että asia oli jo vuoden 2002 osalta hoidossa, mutta seuraavana vuonna se toki saisi tulla.

Sitten ei kuulunut mitään koko asiasta, vaikka lehti oli ilmestynyt tammikuun lopulla. Itse asiassa olin jo unohtanut koko tilauksen. Kun tuli reissu Saksaan, poikkesin Frankfurtin lentoasemalla ostamassa pienen nipun lehtiä ja toin niitä muutamalle kaverillekin. Palattuani pöydällä oli odottamassa Saksasta lähetetty yksi lehti.

Vaikka kannessa on AutoBildin logo, lehteä ei myy AutoBildiä kustantava Axel Springer Verlag vaan TûV:n oma kustantamo. Sen nettiosoite on www.tuev-verlag.de. Suora linkki erikoisnumeron omalle sivulle on seuraavassa: www.tuev-verlag.de/ProduktVerz/90745.htm. Täältä löytyy myös lehdistötiedote sekä mallisivuja.

Toyota jyräsi eri ikäryhmien kärkisijoilla. Erityisen huonoksi autoksi osoittautui Chrysler Voyager, se piti jumbosijaa sekä 1-3 että 4-5 vuotta vanhojen listoilla.

Julkaistu: 10.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.