Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1742

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve! Lähetin tuossa epäilevin mielin pari päivää sitten s-postia Hindustan Motorsille Intiaan. Epäilevin mielin lähinnä siksi, että auton peruskonstruktio on 1960-luvulta, eli en pitänyt realistisena sen rekisterikelpoisuutta suomessa vuonna 2003.

Mutta:Sain vastauksen, että kiinnostukseni kohteena ollut Hindustan Ambassador täyttää Euro2-normit ja ko. autoja on rekisterissä useita mm. Iso-Britanniassa. Nyt en siis ihmettele, että auton voisi saada suomessakin rekisteriin, vai puhunko omiani? Haluaisin todellakin auton, jollaista ei heti tule vastaan suomen teillä. Eli, mitähän mahtaa tämä huvi suomeen tuotuna kustantaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti Euro 2 ei riitä, pitää olla Euro 3. Mutta nuo koskevat vain päästövaatimuksia. Autolla pitää myös olla EU-tyyppihyväksyntä. Ilman sitä ei rekisteröinti onnistu.

Hintaan en osaa ottaa minkäänlaista kantaa. Ehkä tuo nyt hieman uutta C-Mersua halvemmaksi tulee, jos homma onnistuu. Halpaa lystiä se ei missään tapauksessa ole. Mutta jos onnistut, niin eipähän sitten ole samanlaista peliä kiertämässä samaa liikenneympyrää!

Julkaistu: 9.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.