Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1735

Tapio Ketonen

Kysymys:

Heips! Kysyisin, että mikähän mahtaa olla autossani vikana, kun se pitää aikas ihmeellistä ääntä..Auto on Turbo Subaru Leone Automatic vm-88 1.8 STW. Teetätin juuri ison rempan huoltamolla, jossa vaihdettiin kannen tiivisteet, hiottiin venttiilit yms.

Nyt ilmaantui seuraavanlainen vika(?)ääni. Matalilla kierroksilla (pinta-kaasulla) ajettaessa, moottorin äänet ovat normaalit. Kun painan kaasua enemmän, alkaa kuulua outo, viheltävä ääni moottorista(korvia pistävä) ei ole hihnat…Veikkailin vesipumppua/laturia, mut mun mielestä ääni tulee moottorin vasemmmalta puolelta, ei siis edestä…Voisiko olla turbon laakerit??

Voisitko antaa erilaisia mahdollisuuksia foorumiin tai vaikkapa sähköpostitse. Kiitos paljon!

Näytä vastaus

Vastaus:

En pysty vastaamaan sähköpostitse, aika ei riitä.

Mieleeni tulee lähinnä yksi asia: Mahtoivatkohan siellä huoltamolla kiinnittää kunnolla turbon putket ja letkut? Jos ahdettu ilma pääsee kumiletkun liitoksesta karkaamaan, niin kyllähän se viheltää. En nyt oikein usko, että turbon laakeri olisi noin vain yhtäkkiä pettänyt.

Julkaistu: 8.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.