Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1734

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerroppa mikä tarkoitus on mm. volvon lisävarusteena olevalla nopeuden mukaan säätyvällä ohj. tehostimella ?

eivät tunnu tietävän automyyjätkään. yksi sanoo sen keventävän kaupunkiajossa, toinen parantavan maantievakavuutta.kun kysyn heiltä että tarviiko S 80 ko. varusteen "highway"käytössä, en saa tyhjentävää vastausta.Tilaan ensi viikolla uuden 80:n, otankoko.varusteen, ajan 95 % matkaajoa?Kysyypi;kulkuri vaan…

Näytä vastaus

Vastaus:

Nopeuden mukaan säätyvä tehostin toimii siten, että suuremmissa nopeuksisa tehostus vähenee. Suoralla maantiellähän ei koko tehostusta tarvittaisi, kaupungissa ja pihoissa pyöriessä se taas on välttämätön. Tavallinen tehostin on kompromissi näiden kahden ääritilanteen väliltä, nopeuden mukaan muuttuva tehostus tekee voimakkaamman tehostuksen hitaassa ajossa mahdolliseksi.

Ennen auton tilaamista kannattaa ensiksi koeajaa auto. Jos ilman ko. varustetta auto tuntuu hankalalta, silloin pitää kokeilla autoa varusteen kera. Jos myyjä ei pysty sellaista toimittamaan, silloin voisi kokeilla vaikka toista merkkiä.

Aika paljon noissa varusteissa on kyllä sellaisia, jotka ovat tarjolla vain listan jatkeeksi. Volvolla näyttää kyllä olevan sellainen politiikka, että suunnilleen kaikki tarpeellinenkin pitää tilata erikseen.

Julkaistu: 8.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.