Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1719

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa Ketonen, kuinka on mahdollista, että aikoinani omistamassa -89 Range Roverissa oli bensatankissa pohjaroppu? Totesit uusimmassa lehdessä, että niistä jouduttiin luopumaan jo reilut 20 vuotta sitten, -eikä ko. auton valmistumisesta ole kuin reilut 10 vuotta.

Oli tarpeen tyhjentää tankki perusteellisesti, kun venäläisellä huoltoasemalla laittoivat 80 litraa dieseliä tankkiin. Tuli samalla tutkittua tankkiin kuuden vuoden aikana kondensoituneen veden määrää, jota ei kyllä juuri löytynyt. Vesihelmet olivat yhteensä muutaman senttilitran suuruiset.

Näytä vastaus

Vastaus:

No se nyt oli muistelua, mutta joskus 80-luvulla kuitenkin normaaleista autoista se pohjaproppu häipyi. Onhan tuolla autollasi sitäpaitsi ikää sentään jo 14 vuotta. Historiaa se pohjaproppu joka tapauksessa on. Hyvä ja hyödyllinen varuste se kuitenkin olisi vaikkapa kuvaamassasi tapauksessa.

Julkaistu: 5.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.