Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1717

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei! Olen ostamassa käytettyä pakettiautoa. Tilantarvetta ei ole kauheasti, mutta kantavuutta pitäisi olla noin 1000 kg. Ajoni on enimmäkseen matka-ajoa. Riittääkö Nissan vanette 2,3 :ssa (1tn) vääntö tuollaisen kuorman kuljettamiseen, pääseekö rekoista ohi lasti päällä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän Vanette vääntää ja vetää ihan hyvin, ei tonnin kuorma sitä nikellytä, mutta vissiin ihan täyttä tonnia siihen ei sentään saa ottaa. Kulkihan 50-heppainen ja 1,6-litrainen VW Transporter -takatuupparikin riittävästi.

Ohitus taas on taidoista ja silmästä kiinni. Onnistunut ohitus perustuu yllätykseen, sanoo kollega Matti, mutta kyllähän rekoista pääsee yleensä aina hyvin ohi. Sitäpaitsi, rekka menee yleensä miltei yhdeksääkymppiä, joten ei siitä normaalisti niin kova kiire ole ohi. Muutaman kilometrinkään perässä ajaminen ei viivytä matkaa mainittavasti.

Ammattimiehet antavat tilaa ja jopa vilauttavat vilkulla, koska sopii ohittaa. Hankalampaa on joidenkin henkilöautoilijoiden kanssa. He eivät vilkuile peiliin, ja nopeuskin saattaa seilata miten sattuu. Aika usein se alka nousta, kun toinen on ohittamassa.

Ja jos tosi kiire on, niin odota ensi kesään ja osta uusi VW Transporter. Sen tehokkaimmassa dieselversiossa on tehoa 128 kW eli 174 hv ja huippunopeutta 188 km/h. Kyllä pääsee ohikin!

Julkaistu: 5.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.