Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1702

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moi, ajattelin ostaa autoa yksityiseltä Ruotsista. Voinko surutta ajaa hänen kilvillä laivaan (Tukholm-Tku) ja palauttaa niitä hänelle vasta kotiin tultuani?Voiko myöhemmin joutua vastuuseen myyjän mahd. maksamattomiin diesel-veroihin tai auton muihin menneisiin maksuihin ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä on parempi hoitaa auton poistaminen rekisteristä ennen sen tuomista Suomeen. Jotta voisit laillisesti viedä auton maasta, sinun pitäisi ilmeisesti rekisteröidä auto omiin nimiisi, ja tällöin autoon pitäisi kait hankkia mm. ruotsalainen liikennevakuutus. Tuossa taas ei ole mitään mieltä, koska Suomessa et saa ajaa Ruotsin kilvillä. Rekisteröidäksesi auton täällä sinun pitää osoittaa, että auto on poistettu edellisen maan ajoneuvorekisteristä, joten poisto on joka tapauksessa hoidettava..

En tunne lainkaan Ruotsin määräyksiä ja käytäntöjä. Kannattaa etsia tietoa mm. Ruotsin Tielaitoksen sivuilta. Vägverket hoitaa naapurissa myös ajoneuvorekisteriasiat. Ajoneuvorekisterin sivut löytyvät osoitteesta www.vv.se/i_bilregistret.shtml.

Julkaistu: 3.2.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.