Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 169

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,miten voisin lisätä autooni maavaraa. Madallussarjoja on saatavilla varmaan 50:tä merkkiä ja madallusta 10-70 mm., mutta mistä voisi saada korotusjousia? vai auttaisiko jotkin kovemmat kaasuiskunvaimentajat tai ns. ilmaisunvaimentajat? Auto on opel vectra 99 farkku ja korotusta saisi tulla noin 35-55 mm.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hieman jäykempiä jousia saattaisi olla saatavissa eteen, silloinhan korikin nousisi. Myös jousilautasen ja jousen väliin asennettava korotuslevy voisi auttaa, mutta ei sentään noin paljon. Mutta toki jo pari senttiäkin tuntuisi ihmeesti. Taakse voisi tietenkin laittaa vaunuilijoiden käyttämät ilmapalkeella varustetut iskarit.

Ongelmana kuitenkin on se, että EU-tyyppihyväksytyn auton jousitukseen ei saa tehdä muutoksia kuin hyväksytyillä jousisarjoilla. Vieterien mukana pitää tulla tutkimuslaitoksen antama todistus siitä, että ko. sarjalla varustettunakin auto täyttää kaikki vaatimukset. Eikä tällaisia korotussarjoja taida löytyä. Laittomaksi siis menee aika helposti.

Julkaistu: 8.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.