Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1679

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on kaksi autoa 93 Subaru Legacy ja 91 Toyota corolla. Legacyssä on kohtuukuntoiset Hakkapeliitta 10:t ja Corollassa alle 1000 km ajetut Debica kitkarenkaat.

Kun lähdin eilen ajamaan Subarulla huomasin, että oikea takarengas on melkein tyhjä. Huoltoasemalla tarkistaessani paineita kaikki muutkin renkaat olivat tyhjentyneet n. 1 kiloon. Edellisessä tarkistuksessa alle kuukausi sitten kaikki oli ok. Hämmästys oli suuri, kun Corollaakin tarkastaessa paineet oli 3:ssa renkaassa tyhjentyneet n 1 kiloon alle kuukaudessa.

Molemmat autot ovat ulkona ja niillä ajetaan säännöllisesti. Voisiko kireillä pakkasilla olla jotain tekemistä asian kanssa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuttu ilmiö. Etenkin kovalla pakkasella renkaat päästävät usein ilmaa pois. Kaipa sille löytyy jokin selityskin, mutta tärkeintä kuitenkin on muistaa pakkaskeleillä tarkistaa paineet useammin. Hämmentävää tietenkin on, että renkaissa on tässä suhteessa eroja, eivätkä erot riipu rengasmerkeistä kuten itsekin totesit.

Julkaistu: 29.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.