Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1670

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei,tänä talvena on paljon puhetta aiheuttaneet pakkasherran aikaansaamat ongelmat autoille kuten huohottimien jäätymiset. Onko tämän ongelman suhteen merkillä väliä esim. eurooppalaisissa automerkeissä tätä esiintyy runsaammin ja japanilaisissa vähemmän, vai onko se kaikkien automerkkien ongelma. Eli onko siis teknisillä ratkaisuilla moottorin rakenteessa tähän vaikutusta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Asiasta lisää seuraavassa kirjeessä, mutta kyllä huohottimen jäätyminen on ollut japanilaisissa aika harvinainen ilmiö. Sen sijaan esimerkiksi Peugeoteissa (ja tietenkin myös Citroëneissa) sekä Volkswageissa jäätyminen on kiusannut vuosikausia.

Asiaan vaikuttaa oleellisesti huohotinletkun paikka, moottorin etupuolella ajoviima jäähdyttää sitä perinpohjaisesti. Myös letkun muotoilu vaikuttaa, kovin monimutkainen letku jäätyy helpommin.

Julkaistu: 28.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.