Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1650

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vanhan uskollisen Mazdani poismenosta johtuen olen nyt jalkanaisena ja autoa etsimässä. Silmiini osui eräässä liikkeessä Renault Twingo, joka olisi käyttööni aivan ihanteellinen tilaominaisuuksiensa puolesta. Mutta näin naisihmisenä minulla ei ole mitään tietoa ko auton luotettavuudesta, tyyppivioista, kestävyydestä, talvikäyttäytymisestä yms. tärkeistä asioista. Ko autolla oli ajettu 72 000 km. Lisäksi siinä oli “kattoluukku” eli veivillä toimiva rättis, onko se kuinka ongelmallinen?

Kiitos miljoonasti jo etukäteen, työni puolesta tarvin autoa, joten kiirekin olisi…

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä ettet sentään jalkavaimona!

Kyllähän Twingollakin ajelee, vaikka se hieman karu ajopeli onkin. Ajomäärä on oikein sopiva, auto on sinänsä parhaimmillaan. Sen verran kuitenkin suosittelisin investoimaan ylimääräistä, että käytät auton ennen kaupantekoa Autotohtorilla. Siellä selviävät akuutit viat, sillä auto pitää kyllä ennen kaupantekoa tarkastaa, ja mikset teettäisi sitä ammattilaisella?

Se rättikatto vaatii oman hoivaamisensa, mutta oikealla huolenpidolla sen kanssa pärjää, ja onhan se joskus kesällä ihan kivakin. Kun kangasta hoitaa oikeilla aineilla ja huolehtii mekanismin voitelusta, niin hyvin menee.

Julkaistu: 22.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.