Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1642

Tapio Ketonen

Kysymys:

Millainen ruosteenestokäsittely kannattaisi mielestäsi teettää VW Caravelleen vm -95, joka on vähän ajettu (100 000 km) ja tällä hetkellä päälle päin hyvässä kunnossa? Itse en paljoa autoista ymmärrä, eikä Autotohtorikaan enää tee ruostetarkastuksia, joten tarkemmin en osaa auton nykyistä kuntoa arvioida. Tarkoitus kuitenkin olisi pitää autoa useampia vuosia.

Näytä vastaus

Vastaus:

Caravellessa on tehtaan jäljiltä hyvä ruosteenestokäsittely, joten todennäköisesti auton kori on hyvässä kunnossa. Aivan tavallinen peruskäsittely on mielestäni riittävä. Se pehmittää mahdollisesti kovettuneet koteloiden suojavahat, ja myös alustan suojakerrokseen tulleet vauriot tulevat peitetyiksi.

Jo yhdellä käsittelyllä auto kestää todennäköisesti niin pitkään kuin on tarpeen, kunhan silloin tällöin kurkistetaan alle ja korjataan esim. kivien aiheuttamat vauriot.

Kun sitten vielä vahaat autosi oikealla hankaamista vaativalla vahalla vähintään syksyllä ja keväällä, niin se palvelee vielä pitkään, kunhan vain jakopään hammashihna ei hajoa. Se kannattaa uusia hieman useammin kuin huolto-ohjeissa sanotaan.

Julkaistu: 21.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.