Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1641

Kysymys:

Miten saisin Primera -97:n lämpimämmäksi? Auttaako termostaatin vaihto? Etumatkustajan jalkatilassa käy kylmä veto, jostain oikealta alhaalta puhaltaa kylmää ilmaa samaan aikaan, kun vasemmalta ilmakanavasta lämmintä. Liittyykö jotenkin raitisilmasuodattimeen? Kaikenkaikkiaankin kylmyys Primerassa on ilmeisesti tyyppivika?

Näytä vastaus

Vastaus:

Primera on aina ollut kylmä. Kun moitimme ensimmäisen polven Primeraa kylmäksi, ensiksi tuli maahantuojan huoltopäällikkö toimitukseen kertomaan, että Primera on lämmin auto. Sitten tuli englantilainen insinööri kertomana, että Primera on lämmin auto. Emme uskoneet kumpaakaan, uskoimme mittauksiamme ja kokemuksiamme.

Termostaatin vaihdollakaan ei saada mainittavaa parannusta. Mutta tuo kylmän ilman puhaltaminen viittaa kyllä siihen, että lämmmityslaitteen läpät eivät toimi kuten pitäisi. Voi se raitisilmasuodatinkin olla huonosti paikallaan ja päästää kylmää sisään. Kun tuon kylmävuodon saa loppumaan, niin kyllä Primerallakin sitten pärjää, ei niitä huippupakkasia sentään ainakaan Etelä-Suomessa niin kovin paljon yleensä ole.

Julkaistu: 21.1.2003