Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1637

Kysy autoista - kysymys 1637

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kukahan kusipää on insinööri on suunitellut Nissan Almeraan vm 2002 umpiot eteen? Nyt kun pitäisi vaihtaa ajopoltimot eteen on niin ahdas väli että sitä ei saa umpiota irroittamatta.

Jousi joka pitää sitä poltinta niin sitä ei ainakaan sormin puristeta, ehkä sitten kun se helvetin umpio on irti. Muuten siitä tule mitään ottamatta umpiota pois vaikka auton käsikirja sanoo että polttimot voidaan vaihtaa moottoritilasta käsin.

En kuitenkaan vie autoani Nissanille kahden polttimon takia ja maksaa siitä maltaita vaan otan sen helvetin umpion itse pois. Varsinkin tuo oikeanpuoleinen on v***umainen vaihtaa koska siinä on paisuntasäiliö ja pesunesteen täyttökaula edessä. Nämä molemmat alkuperäiset polttimot menivät pimeäksi 210000 km jälkeen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ellei tuohon ajomäärään ole lipsahtanut ylimääräistä nollaa, niin sitten toteaisin, että kyllähän sitä tuollaisin aikavälein jo umpionkin irrottaa. Luulisin kuitenkin, että 2002-mallisessa autossa niitä kilometrejä on vasta 22 tuhatta.

Kyllähän sen poltimon varmaan pystyy vaihtamaan joku pienisorminen japanilainen, jolla on sepän sormivoimat: Mutta keskimääräinen suomalainen kenttälapion kokoinen kourapa ei sinne sovikaan. En tiedä, mikä polttimo Almerassa on, mutta kestoikä viittaisi pahasti H7-polttimoon, joka on niin heikko, että se pitäisi lailla kieltää.

Julkaistu: 20.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.