Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1622

Kysy autoista - kysymys 1622

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei! minulla on Opel corsa 1.3 s -85 ja siinä on hieman vikaa.Olen tehnyt perushuollot,vaihtanut öljyt suodattimet jne… sen jälkeen auto toimi aivan moitteettomasti tai ainakin niin hyvin kuin vanhat Opelit toimii.

Mutta nyt ilmentyneeseen vikaan en löydä vastausta. Auto pysyy käynnissä mutta takkuisesti. tuntuu kuin siinä olisi tukos pakoputkessa äänet ovat träträträträträ, eikä se käy normaalisti kuin suurilla kierroksilla.

Auto täryttää muutenkin nelosella ja vitosella eikä kiihdy normaalisti. Kuvaus viasta huono mutta vaikea selittää. Osaatko neuvoa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos olet jo uusinut sen Opelien vakiovikakohteen eli virranjakajan alipainesäätimen rasian, josta puhkeaa kalvo, niin jäljelle jää enää automaattirikastin. Oireet viittaisivat siihen, että ryyppy jää päälle. Vika voisi olla rikastimen palautuksessa, läpän avaava kaksoismetallijousi siellä kaasuttimen kyljessä olevassa rasiassa ei toimi.

Kovemmilla kierroksilla alipaine vetää rikastinläpän väkisin auki, mutta pienemmillä kierroksilla rikastin antaa moottoriin liikaa bensaa, ja se saa käynnin huonoksi. Tämä nyt tietenkin on vain arvaus, mutta kannattanee ainakin tarkastaa alipainesäätimen ja automaattirikastimen toiminta.

Julkaistu: 16.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.