Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1615

Tapio Ketonen

Kysymys:

onko tietoa, kuinka “vaarallista” on CD-boksin käyttö esin 30 asteen pakkasella kun boksi sijaitsee takaselkänojassa peräkontin puolella. Panasonicini kyllä toimii kylmälläkin tosin hieman pomppien. Tosi kylmällä en ole viitsinyt edes kokeilla, josko se on rasittavaa kuitenkin pääosin muovisista liikkuvista osista koostuvalle laitteelle???

Näytä vastaus

Vastaus:

Ehkä tosiaan huippupakkasella voisi ajaa edes jonkin aikaa ilman, että rokki soi. CD-soitin on yhdistelmä hienoa mekaniikkaa ja elektroniikkaa, ja vaikkei soittimissa käytetäkään mitään tykkirasvaa voiteluaineena, kovalla pakkasella paikat ovat kuitenkin kankeat. Tällöin paikat joutuvat turhan kovalle rasitukselle.

Kun auto on lämmennyt, kyllä sitä lämpöä sentään hieman siirtyy sinne kontin puolellekin, joten sitten voi taas turvallisesti laittaa bassot jytisemään.

Julkaistu: 14.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.