Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1602

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oletteko tutkineet Saksasta tuomaanne Mondeoa? Onko siinä eroja Suomen vastaavaan mm. laturi, lämmityslaite, startti? Olen kuullut väitettävän, että eroja voi olla paljonkin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Merkittävin ero on ajovaloautomatiikan puuttuminen. Emme ole vielä tutkineet, mitä sen asentaminen vaatisi, voi olla helppokin homma.

Autossa on muistaakseni 52 Ah akku, mutta ei joulun ja vuodenvaihteen pakkasillakaan ollut mitään ongelmia. Lämpöäkin autoon tulee aivan riittävästi. Ei ainakaan uusi Mondeo ole havaittavasti lämpimämpi.

En oikein usko, että noita mainitsemiasi eroja enää nykyisin Saksan ja Suomen autojen välillä välttämättä olisi. Ei esimerkiksi pienemmän laturin laittamiseen ole mitään järkisyytä. Autossa on kuitenkin mm. istuinten sekä etu- ja takaikkunoiden sähkölämmitys sekä sumuvalot, joten virrankulutustakin on riittävästi.

Julkaistu: 13.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.