Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 158

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa egr venttilin toiminnasta (pakokaasujen takaisinkierrätys). Mistä ko venttiili ottaa pakokaasuja kierrätykseen. Pakosarjassa ei näy mitään putkea, letkua imupuolelle. Mitä kaasuja ja mistä ne otetaan kierrätykseen. Miten venttiilin pitäisi toimia kaunkiajossa, maantieajossa?

Näytä vastaus

Vastaus:

EGR-venttiili syöttää pakokaasuja imuilman sekaan silloin, kun moottori on kevyesti kuormitettu. Raskaalla kuormalla venttiili pysyy kiinni. Tällä pyritään alentamaan moottorin palamislämpötilaa, koska matalammassa lämpötilassa syntyy vähemmän typen oksideja.

Et kerro auton merkkiä ja mallia, mutta jos siinä ylipäänsä tuo järjestelmä on, niin kyllä kaasut jollakin keinolla siirretään pakopuolelta imupuolelle. Joissakin moottoreissa kanavia on myös kannen sisällä, mutta useimmiten käytetään kuitenkin ulkopuolella olevia putkia.

Julkaistu: 13.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.