Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1571

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tervehdys!

Näin kylmimpään talviaikaan autojen lukot tahtovat takerrellen toimia ja kuskit lämpenevät kun ei autoon pääse.Olen saanut eräältä kaverilta vinkin että lukot pitää rasvata ASEÖLJYLLÄ, koska siinä ei ole vettä eikä muuta nerstettä joka pakkasessa jäätyisi. Olen kokeillut ja toimii. Pullossa luki vielä että missä kylmyydessä se toimii ja muistaakseni mentiin yli -40 asteen puolelle. Josko vinkistä olisi hyötyä tahi ei niin olisi kiva jos saisin vastauksen että onko teillä kokemusta itsellänne?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on vanha ja hyväksi todettu keino, jota aika moni on käyttänyt. Ongelma vain ovat ne vanhat jäykät vaseliinit. Itse jouduin aikanaan irrottamaan kaikki lukot ja pesemään vanhat mörjät pois petroolilla. Mutta kyllä sitten alkoivat lukot toimia.

Ongelma vain on, että ohut öljy – esimerkiksi CRC 5-51, joka sekin toimii aseöljynä vaikka parempiakin on – haihtuu nopeasti, joten voitelu jää aika huonoksi. Mutta pieni suihkaus silloin tällöin riitti kyllä pitämään sen auton lukot toiminnasssa. Kyseessä oli 81-mallinen Corolla, ja näyttääpä tuo vieläkin olevan liikenteessä. Lukoissa ei ole ollut mitään vikaa.

Julkaistu: 7.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.