Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1570

Kysy autoista - kysymys 1570

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymys auton käyttömaksuista. Olen vaihtamassa autoa, ja tilasin uuden auton autoliikkeestä ennen vuoden vaihdetta, mutta toimitus on vasta parin kuukauden päästä. Vanha autoni menee vaihdossa. Autoliikkeen myyjä väitti, että minun on maksettava käyttömaksu sekä vanhasta, että uudesta autosta. Eikö käyttömaksun maksa se, joka omistaa auton vuoden ensimmäisenä päivänä, vai miten on uusien autojen kohdalla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Myyjä on oikeassa. Käyttömaksun maksaa se, jonka nimissä auto oli 1.1., eli maksat vanhan autosi käyttömaksun. Uuden auton käyttömaksu lankeaa maksettavaksi sen jälkeen kun auto on otettu käyttöön, ja sekin maksulappu tulee sinulle, jos olet auton omistaja tai haltija. Uuden auton käyttömaksu on pienempi, koska sitä aletaan laskea rekisteröintipäivästä vuoden loppuun, siis parin kuukauden osuus jää pois.

Julkaistu: 7.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.