Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1569

Kysy autoista - kysymys 1569

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moi, omistan saksalaisvalmisteisen vm.2002 mallia olevan auton.Autolla on ajettu 19 000km ja se on ollut korjauksessa nyt neljä kertaa. Aina vika on ollut sama.

Keltainen merkkivalo (liittyy jotenkin moottorinohjausjärjestelmään) syttyy eikä vikaa tiedetä/löydetä mistään. Viimeksikin vaihdettiin osia joissa epäiltiin olevan vikaa ja joista osa oli alusta asti viallisia, mutta nyt valo palaa taas. Merkkiliikkeessä sanottiin, että sen kun ajat vaan ja antaa valon palaa, vaikka huoltokirja käskee tuoda auton välittömästi moottorintarkistukseen.

Mitä tässä voi oikein tavallinen kuluttaja asian kanssa tehdä kun vikaa ei löydetä, onko syytä mennä askel ylöspäin jotta asia selviää? En uskalla lähteä esimerkiksi mökille tällä autolla saati kiertelemään pidempiä matkoja. Totuushan on se, että valon ei todellakaan ole tarkoitus palaa. Autoon on aikaisemmin vaihdettu mm. antureita, sytytyspuola, imusarjan venttiili, joten vikaa ja harmia on todellakin ollut jo tarpeeksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei muuta kuin sitkeästi korjaamolle. Lisäksi voit tietenkin vaatia, että myyjä vaihtaa auton uuteen, jos sitä ei kerran saada kuntoon. Myyjähän on viime kädessä vastuussa asiasta. Sitten yhteyttä kunnalliseen kuluttajaneuvojaan, jonka yhteydenotto liikkeeseen saattaisi saada korjauksiin parempaa otetta.

Tuo vaiva pitää saada kuntoon, ja lohtuna asiassa on se, että takuuajan päättyminenkään ei katkaise myyjän velvollisuuta korjata ilmiö, etenkin koska se on kiusannut jo takuuaikana, eikä sitä ole saatu kuntoon.

Julkaistu: 7.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.