Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1566

Tapio Ketonen

Kysymys:

Isälläni on Ford Transit taksibussi 2002 vuosimallia. Miten siitä saisi laturista täyden tehon ulos? Laturin mitattu ulos teho, rasitettuna muttei kaikkia sähkölaitteita, oli 12 V! Eikö latausteho pitäisi olla melkein 14 V??? Autossa on kaksi akkua. Onko kyseessä Ford Transitin ominaisuus vai yksilövika? Lisävirtaa on annettu ja monesti!

Myös lukoissa on ollut vikaa, takaovet ovat jumissa sieltä katkeneen jousen takia. Oven saa kyllä auki kulmahiomakoneella! Onko Fordin laatu jäännyt jonnenkin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Latausjännitteen pitäisi olla hieman yli 14 volttia, sen voisi mitata erilaisilla kuormituksilla ja eri käyntinopeuksilla. Jos jännite on noin matala, sähkö loppuu aivan varmasti.

Jos auto on noin uusi, siinä on vielä takuuaikaa jäljellä. Ei muuta kuin Ford-liikkeeseen vaatimaan asian kuntoonlaittamista. Mitä ilmeisimmin laturissa on vikaa, rikki on joko säädin tai tasasuuntaaja. Samalla voi vaatia korjaamaan myös lukot takuuseen. Kulmahiomakoneella avaamisen jälkeen sulkeminen voi olla työlästä, tarvitaan hitsausvehkeitä.

Julkaistu: 6.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.