Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1544

Kysy autoista - kysymys 1544

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on Opel Astra 1.8 16v -97 aj. 200tkm. Kysymykseni kuuluukin että missä mahtaisi olla vika kun nyt parina pakkasaamuna astrani on satunnaisesti sammunut kesken ajon, kun olen lähestynyt risteystä ja painanut kytkimen pohjaan, jolloin tietenkin kierrokset putoavat n. 800krm ja auto sammuu. Auto on ollut niinä aamuina kun se on sammunut tolpassa pari tuntia ja sammuminen on tapahtunut noin 10min ajon jälkeen. Edellis talvena auto teki saman tempun kerran. Tutulla oli samanlainen vika civic -96 kanssa ja silloin vika oli happitunnistimessa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Aika moni auto oikuttelee satunnaisesti kovilla pakkasilla. Jos auto muuten toimii normaalisti, niin tuskinpa kannattaa asiasta sen kummemmin huolestua. Näitä ajokkeja vain ei ole suunniteltu paukkupakkasiin, joten pieniä yllätyksiä voi tulla. Vasta jos vaikeudet alkavat kiusata enemmän, niin sitten on syytä mennä korjaamolle. Ilmeisesti moottorinohjauksen lämpötilan tunnistusjärjestelmä kuvittelee esilämmityksen takia, että keli on lämpimämpi kuin onkaan, jolloin tulee noita pikku murheita. Mutta voihan siellä happitunnistimessa olla jokin vikakin.

Julkaistu: 3.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.