Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1534

Kysy autoista - kysymys 1534

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko Avensiksen tyyppivika rikkoutuvat istuinlämmittimet ? Ostin kesällä vm 1999 Avensiksen, jossa 3 vuoden ikä oli juuri tullut täyteen,km-lukema oli 96 tkm. Kuskin puoleinen istninlämmitin osottautui rikkoutuneeksi ja lokakuussa myös apumiehen lämmitin sanoi sopimuksen irti. Huolto ei mitään tyyppivikaa myönnä, eikä suostu lämmittimiä takuuna korjaamaan, korjauskustannukseksi ilmoitettiin n.350 eur/kpl. Onko ainut järkevä vaihtoehto laittaa penkeille irtolämmittimet?

Näytä vastaus

Vastaus:

Noista Avensiksen pyllygrilleistä on ennenkin joku valittanut, joten kaipa niiden heikko kestävyys on selvä tyyppivika. Hinta on kyllä sikamainen, mutta verhouksen irrottaminen vie aika lailla työaikaa, ja sehän on kallista.

Kalliita ratkaisuja on toki muuallakin, meillä oli aikoinaan vuoden 1990 mallinen Ford Escort Kestotestissä, ja testin jälkeen kuskin istuinlämmitin hajosi. Siihen ei löytynyt muuta korjauskeinoa Fordilta kuin koko istuimen uusiminen.

Otapa yhteyttä johonkin autoverhoomoon. Sieltä saattaisi löytyä hyviä ja edullisempia keinoja istuinremonttiin. Jos alkuperäinen lämmitinvastus on kallis ja huono, muitakin saattaisi löytyä.

Julkaistu: 2.1.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.