Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1524

Kysy autoista - kysymys 1524

Tapio Ketonen

Kysymys:

Nyt kun taas pakkanen paukkuu oikein kunnolla olisin tiedustellut voiko uusiin dieseleihin joissa on yhteispaine tai pumppusuutinjärjestelmä, lisätä bensaa dieselin joukkoon polttoaineen hyytymisen estämiseksi ? Arktista diesel laatuakaan kun ei nykyään saa juuri mistään. On kuulemma liian pieni kysyntä kertoi Nesteen asiakaspalvelu kun asiaa tiedustelin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Laita mieluummin puhdistettua valopetrolia, sitä myydään kympin kannuissa myös nimellä erikoispetroli. Sen lisäämisen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, mutta kyllä kovimmilla pakkasille ehkä tuollaiset 10 % voi lisätä, se laskee polttonesteen suodatettavuuslämpötilaa jo aika lailla. On pumppu millainen tahansa, polttonesteen turha ohentaminen lisää sen kulumista.

Tynnyritavarana myytävä valopetroli olisi tietenkin halvempaa, mutta kun siinä on se punaväri kertomassa verottomuudesta. Sen kaataminen tankkiin näkyy tullimiesten reagenssipulloissa kuten löpöllä ajaminen.

Bensa on huono mutta usein se ainoa vaihtoehto kaasyöljyn notkistamiseen. Sen ominaisuuksiin kun kuuluu hyvä puristuskestävyys, mikä on täysin vastakkainen ominaisuus dieselpolttonesteeltä vaadittavaan herkkään syttyvyyteen nähden. Mutta jos valopetrolia ei löydy, niin silloin bensastakin on toki apua.

Julkaistu: 30.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.