Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1512

Tapio Ketonen

Kysymys:

useissa kiinteistöissämme on käytössä ns. termotakt -laite. Laite ohjaa autolämmityksen lämmitysaikaa ulkoilman lämmön mukaan. Onko kyseisellä laitteella vaikutusta moottorilämmittimen ikään.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mikäli se vain lyhentää tai pidentää virran päälläoloaikaa, niin mielestäni tuo ei voi vaikuttaa lämmittimen käyttöikään millään lailla. Eikä se lämmitin muutenkaan kovin helposti normaalisti petä, joten tiettävästi esimerkiksi lämmittimen johtoon yhdistetty Pakkasvahti (www.euroka.fi) ei sekään lyhennä vastuksen ikää, vaikka se kytkee ja katkaisee virtaa vähän väliä. Elementtihän on erittäin hyvin jäähdytetty, joten se ei pääse kuumenemaan kovin paljon.

Periaatteessa tietenkin lämpätilan muuttuminen aina saa aikaan liikettä lämmityselementin eri materiaaleista koostuvassa rakenteessa, joten tasainen olotila olisi paras. Mutta vaihteleehan se moottorin lämpö muutenkin, joten lämmitinkin on suunniteltu kestämään tällaista.

Julkaistu: 26.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.