Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1500

Kysy autoista - kysymys 1500

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minkälainen homma on takarenkaan laakeroinnin vaihto? Kyseessä Mersu W124, aivan perusmallin, 300 D -92. Eturenkaan uudelleen laakerointi on helppo, mutta takarenkaasta olen kuullut ilkeitä huhuja. Saan kyllä käyttööni täysin varustellun hallin, josta löytyy mm. prässi ja “kosaiini”.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ensinnäkään rengasta ei ole laakeroitu lainkaan, laakerointia kaipaa pyörä. No niin, sitten asiaan.

En ole tutustunut 124-mallin rakenteeseen tuolta osin, mutta tokko laakerin kiinnitys poikkeaa paljonkaan 123-mallista. Siinä takapyörän laakerin vaihdossa tarvitaan erikoistyökalua, sakara-avainta, jolla laakerin kiinnitysmutterin irrotus ja kiristys onnistuu. 123-Mersun takapyörän laakerin vaihdosta kerrotaan Tuulilasin numerossa 2/97 sivulla 42.

Jos aiot vaihtaa lakerin itse, suosittelen hankkimaan Mersun korjausoppaan. Sellainen löytyy Alfamerin valikoimista, voit tilata myös netistä osoitteesta www.alfamer.fi. Mutta ehkä sittenkin edullisempi ratkaisu on Mersuihin erikoistunut pikkukorjaamo, jolla on tarvittavat erikoistyökalut.

Julkaistu: 18.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.