Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 15

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei!Milloin voi,saa vahata uuden auton? Auto tullut 2kk sitten.Autoglymin uuden auton vahaa olen käyttänyt jo vuosia, myös jatkossa käytän.

Onko harjaton pesu hyväksi uudelle maalipinnalle vai perinteinen käsinpesu (tähän ei mahd) harjattomassa voi käyttää vaikka heti reissusta tulessa.

Talvisin terveisin!

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa vahausta suositellaan vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen, mutta ei siitä haittaa ole uudemmillekaan autoille.

Pelkkä harjaton pesu ei ole hyväksi millekään autolle. Harjallinen pesu on paljon parempi ratkaisu. Harjaton pesu ei irrota pintaan iskostunutta likaa, joten se jää syövyttämään maalipintaa. Juttelin taannoin autoja työkseen fiksailevien kavereiden kanssa, ja pojat olivat yksimielisiä siitä, että mahdolliset harjojen tekemät pienet naarmut ovat helppo tapaus verrattuna autoon, jota on pesty pelkästään harjattomassa. Naarmut häipyvät pienellä kiillotuksella, mutta likaläiskien aikaansaamat syöpymät eivät tahdo lähteä millään.

Jos on pakko käyttää harjatonta, niin silloinkin olisi hyvä hakeutua aina muutaman pesun jälkeen harjalliseen, jotta lika irtoaisi.

Käsinpesu tietenkin on paras ja itse tehtynä myös halvin ratkaisu. Siinäkin on kuitenkin käytettävä reilusti vettä, ettei sieneen jää hiekkamuruja, jotka naarmuttavat pintaa.

Julkaistu: 19.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.