Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1498

Tapio Ketonen

Kysymys:

luin tämän päivän (19.12)hs:aettä autoverouudistuksen myötä olisi myös edullista tuoda myös uusia ns. golf-luokan autoja nettikaupoista.

katsoin erään brittiläisen kaupan netti sivuja ja siellämyytiin esim.focus 1.6 ghia11.000 puntaa eli noin 7000 €.autohan olisi vielä veroineenkin varmaan edullinen.

onko teillä mitään parempaa tietoa asiasta ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Vanha sanonta sanoo jotenkin siihen suuntaan, että karhua ei kannata nylkeä, ennen kuin se on kaadettu. Odotetaan nyt ensin, millainen se tuleva autoverolaki on. Vasta sitten voidaan sanoa jotakin siitä, millaisia autoja mahdollisesti voi tai kannattaa tuoda.

Britanniasta autoja tuskin kuitenkaan kannattaa tuoda missään vaiheessa. Uskoisin, että sikäläisten nettikauppojen autot ovat samanlaisia kuin muissakin liikkeissä, eli ratti on oikealla, valot vääränpuoleiset ja nopeus- ja matkamittarit mailinäytöllä. Tällaiset autot ovat tiettävästi kalliimpia kuin normaalimallit.

Julkaistu: 18.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.