Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1496

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä nettiosoitteesta saa tietää mediassa paljon käytetyn EU:n selvityksen autoveron määrästä Suomessa eri autoissa? Olen harkinnut Volvon tuontia,mutta ongelmana on, se että ei tiedä mikä veroprosentti on esim. s60/v70 dieselissä vuosina 2001-2002.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä ole selvitellyt asiaa, itselläsikin ovat samat hakukoneet (Google, Evreka jne) käytettävissäsi kuin minulla. Tietenkin jos jollekulle tuo lista on sattunut silmiin, niin mielelläni laitan tiedon jakoon.

Sinänsä sillä ylimalkaisella listalla ei ole auton tuonnin kannalta mitään suurempaa merkitystä. Autoveron tarkka määrä saattaa vaihdella eri aikoina tuoduissa autoissa jonkin verran, ja ilmeisesti Tulli joutuu kehittämään järjestelmän, jolla se varmistaa, ettei veroa peritä enempää kuin samanlaisessa uutena tuodussa on veroa jäljellä.

Lähtökohta laskelmille on kuitenkin aikanaan tuleva yleinen veroprosentti ja sen suuruus. Jos tästä päästään joku prosentti alaspäin, vaikutus ei ole kovin järisyttävä.

Julkaistu: 18.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.