Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 149

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, kannattaako ostaa Ford Fiesta 1.1C vm-92 1500€:lla? Ruosteeton kori, pintapuolisesti kaikki muukin OK. Mitä olisi teoriassa odotettavissa? Entä käyntiin lähtö pakkasilla? Työkaveri kauppaa perheen kakkosautoa tarpeettomana. Pitäisi ostaa auto, muttei saisi maksaa enempää kuin 5000€. Olisiko ehdotuksia??? Arvostaisin vastaustanne kovasti. Työniloa!

Näytä vastaus

Vastaus:

Käytä auto ennen kaupantekoa asiantuntijan tarkastettavana. Kun ikää on kymmenen vuotta, vikoja voi olla jo melkoisesti, ja ne voivat tulla yllätyksenä jopa omistajallekin. Paras paikka auton kunnon selvittämiseen on mielestäni Suomen Autokatsastus Oy:n Autotohtoriasema. Osoitteesi perusteella arvelisin, että lähin sellainen löytyy Porista, osoitteesta Paanakedonkatu 12. Jo perustarkastus eli 83 euron hintainen Kuntotarkastus riittää antamaan hyvän käsityksen auton kunnosta.

Älä kuitenkaan säikähdä mahdollista pitkää vikalistaa. Autotohtori merkitse listaan kaikki pienimmätkin viat, ja läheskään kaikki niistä eivät ole kalliita tai edes tarpeellisia korjata. Parasta olisi, jos menet itse mukaan, tällöin saat täsmällistä tietoa vioista ja niiden merkittävyydestä.

Mitä ilmeisimmin saat Fiestasta hyvän ja luotettavan ajokin. Se palvelee varmasti joka kelillä ja lähtee käyntiin niin kylmällä kuin on tarpeenkin, kunhan auto huolletaan talven varalle.

Julkaistu: 15.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.