Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1481

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei! Olen ehkä hankkimassa BMW 523i vm-96. Auto on hieno, mutta siitä puuttuu ilmastointi. Hgissä kuulemma asennetaan ilmastointeja jälkiasennuksena. 1)Mitähän tällainen asennus maksaa? 2)Takuut ? 3)Kannattaakohan tälläinen ollenkaan vai onko vain tyytyminen laatuautoon ilman ilmastointia ? (jälleenmyyntiarvo voi tietysti olla parempi ???)

Ps. Voi olla ajankohtainen asia, koska ei kaikissa Saksasta tuoduissakaan, vanhemmissa BMW autoissa ole tätä varustettaT: H.S.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ilmastoinnin asentaminen Bemariin tulee maksamaan aika lailla, pääsääntöisesti yli vanhan kymppitonnin eli yli 1700 euroa. Helsingissä esimerkiksi Roihupellon teollisuusalueella Pellen Paja Oy, Levytie 5, 00880 Helsinki, puh. (09) 759 4233, asentaa ilmastointeja Bemareihin. Niitä on asennettu aika paljon jopa uusiin autoihin maahantuojan laskuun, koska tehdashinta oli ainakin pari vuotta sitten korkeampi. Kyllähän ilmastointeja asentaa moni muukin firma, katsopa puhelinluettelosta tai netistä keltaisilta sivuilta, www.keltaisetsivut.fi.

Takuut jälkiasennuksissa ovat normaalit eli ainakin kuluttajansuojalain mukaiset. Käytännössä ammattifirman asennusten kanssa ei tule ongelmia, ja jos tulee, ammattifirma kyllä hoitaa asian kuntoon.

Kannattaako? Se on itse kunkin oma asia. Jos kannattaa ostaa Bemari, niin miksei sitten kannattaisi varustellakin se kunnolla.

Joillakin merkeillä, esimerkiksi Toyotalla, uudenkarheisiin vaihtoautoihin asennetaan ilmastointeja, jos sellainen autosta puuttuu. On kuulemma jo vaikea myytävä sellainen peli, jossa ilmastointia ei ole. Hinta nousee, mutta ihmiset ovat nykyisin valmiita maksamaan mukavuudesta. Ja kyllähän se niin on, että jos ilmastointiin on päässyt tottumaan, kesällä ei enää halua ilman sitä ajaakaan. Tämä tieto tulee omasta kokemuksesta!

Julkaistu: 13.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.