Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1471

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on ford focus sedan 2.0 ghia. Kesärenkaat ovat merkiltään contieco contact plus ja kooltaan 185/65/15. Ovat meluisat ja epävakaat ajaa. Miksi samankokoiset Gislaved talvirenkaat ovat em. suhteissa paljon paremmat. Mikä koko ja merkkivaihtoehto tulisi harkittavaksi. Kiitos vastauksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Talvirenkaan pinnassa on paksummalti pehmeämpää kumia, siinä pienemmän melun salaisuus. Kumisi lienevät nastattomat, nastathan nostavat jonkin verran melutasoa.

Kaikkiaan Focus on aina ollut ongelmallinen nimenomaan rengasmelunsa takia. Valitimme asiaa aikanaan jo Kestotestissämme, totesimme, että melu on korviahuumaava.

Epävakaus on eri asia. Voihan olla, että renkaissa on vikaa, mutta voi myös olla, että pyöräkulmat eivät ole kohdallaan. Samaisessa Kestotestiyksilössämme takapään kulmat olivat pielessä, joten tuokaan ei olisi uutta. Kesärengas ohjautuu terävämmin, ja siitä syystä ajokäytös voi mennä pilalle, jos joko edessä tai takana on vaikkapa liian suuret aurauskulmat.

Tuo autosi alkuperäinen koko on tuumaa suurempi kuin meillä olleessa Focuksessa. Rengaskokoja ja -merkkejä on maailma täynnä. Niistä voi itsekukin valita ja harkita takapuolelleen tai lompakolleen sopivimmat, ainakaan minä en ryhdy neuvomaan. Siitä ei tule kuin sanomista.

Julkaistu: 10.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.