Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1467

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko tietoa Opel Astrojen tyyppivioista v.-97-99. Toiseksi,tuttavani maksoi taannoin ABS-jarrujen huollosta 4000 vanhaa rahaa. Onko anturit t. muut ritumet/tunnistimet niin erinlaisia ko.jarruissa että huolto on näinkin arvokasta? Kuinka tarkistaa mahdollisia vikoja esim. ABS-jarrujen osalta käytetyssä ajoneuvossa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eipä noista AStrojen tyypillisistä vioista ole tiedossa muuta kuin se onneton jakohihna kiristimineen. Niiden vaihtamisen kanssa pitää olla tarkkana.

Käsitteet huolto ja korjaus näyttävät menneen sekaisin. Ei huolto maksa neljää tonnia. Mutta jos huollossa tehdään korjauksia, silloin hintaa voi tulla. Elektroniikan osat, mm. anturit ovat usein tolkuttoman kalliita. Mutta niitä ei huolleta, ne vain vaihdetaan, jos eivät toimi.

ABS-jarrujen toiminnan karkea tarkastaminen käy helposti. Ajetaan vain reipasta vauhtia ja poljetaan jarrua kunnolla. Jos ABS toimii, poljin tärisee ja konehuoneesta kuuluu pärisevä ääni, kun ABS-keskusyksikössä oleva pumppu toimii. Mittaristossa on myös merkkivalo, joka palaa, ellei järjestelmä toimi oikein. Valon pitää syttyä, kun autoon käännetään virta päälle pysäköinnin jälkeen.

Julkaistu: 9.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.