Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1466

Tapio Ketonen

Kysymys:

Seuraako Tuulilasi käytettyjen autojen pyyntihintojen kehitystä? Jossain jutussa oli muistaakseni epäilys, että autokauppiaat vedättävät hintoja tarkoituksellisesti ylöspäin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Emme seuraa erikseen pyyntihintojen kehitystä. Keskitymme käytettyjen autojen hintaseurannassamme selvittämään, millaisilla hinnoilla käytetyn auton pystyy ostamaan.

On ilman muuta selvää, että niin kauan kun käytettyjen tuontiautojen autoverotus perustuu autoliikkeiden pyyntihintoihin, autoliikkeet pyrkivät nostamaan ikkunoissa näkyviä hintoja. Korkea pyyntihinta on sikälikin edullinen kauppiaalle, että sen avulla hän voi näennäisesti hyvittää asiakkaan vanhasta ajokista korkealta tuntuvan hinnan. Se taas tekee asiakkaan tyytyväiseksi, korkea hyvityssumma kun on monelle välirahaa tärkeämpi asia.

Koska suurin osa myös käytetyn auton ostajista antaa vaihdossa vanhan ajopelin, ei kovin paljon haittaa, vaikka korkeat pyyntihinnat karkottaisivatkin jonkun suoraa ostoa aikovan jo ennen hintakeskusteluja. Ja neuvotteluvaiheessa suora ostajakin on tyytyväinen, koska hän onnistuu helposti tinkimään pyyntihinnasta!

Kyllä Suomi on selvästi itämaa, basaarikaupan henki elää autokaupassa vahvana ja voi hyvin!

Julkaistu: 9.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.