Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1443

Tapio Ketonen

Kysymys:

Pyysin kuukausi sitten kolmelta eri autokaupalta nettisivujen kautta esitettä myymistään autoista. Yhden liikeen esite ilmestyi vielä samalla viikolla postilaatikkoon, mutta kahdesta muusta ei ole vielä kuulunut pihaustakaan. Laitoin vielä kaiken lisäksi ja varmuuden vuoksi firmani nimen ja osoitteen, jotta esitteet varmasti tulisivat. Kyse ei kahden liikeen osalla ole kovinkaan pienistä yksiköistä, joten jäin ihmettelemään mihin pyyntöni on kadonnut. Jos netissä on mahdollisuus pyytää esitteitä, pitäisi minun mielestä huutoon myös vastata. Ainoa esite minkä sain oli Ford Galaxyn paperit. Ei liene vaikea arvata millä autolla seuraavat neljä vuotta ajelen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tähän asiaan on kiinnitetty huomiota ainakin noin 7 vuoden ajan. Hyvin toimivissa autotaloissa on sisäisiä ohjeita ja/tai laatujärjestelmä, jonka avulla huolehditaan siitä, että kaikkiin sähköpostin kautta tulleisiin pyyntöihin vastataaan esimerkiksi seuraavan 8 tunnin aikana (jos se on työpäivä). USA:ssa tällaiset pyynnöt menevät useimmiten automyyjän e-mailiin, ja nämä vastaavat jopa keskellä yötä. Suomessa näin toimii ainakin yksi suuri autoliike, jonka johtaja näyttää vastaavan jopa ilta- ja aamuyöstä saamiinsa viesteihin. Pomo antaa esimerkin myyjille, jotka kyllä sitten toimivat samaan tapaan.

Onneksi sentään sait auton hankittua. Nyt voit keskittyä seuraamaan, millaista on automyyjän ja liikkeen yhteydenpito. Siinäkin riittää usein ihmettelemistä.

Tuulilasin nettipalvelussa kerroimme viime kesänä erään automerkin korjaamolla toimivasta palvelusta, jossa asiakkaaseen oltiin yhteydessä huoltokäynnin jälkeen näppärällä tavalla. Juttuun pääset kopioimalla jutun nettiosoitteen: http://www.tuulilasi.fi/tekniikka/?subarea=yllapito&article=103593.

Muutoin automyynnin palveluja niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin tutkimme autoilijoiden keskuudessa toteutettavilla laajoilla tutkimuksilla, joiden nimi on Merkkien Merkki. Tuloksista on juttuja alueella: Tuulilasi tutkii. Koska sama tutkimus tehdään pian myös Tanskassa ja Norjassa (Ruotsissa se on tehty jo kahdesti) voimme pian kertoa jotakin vertailutietoja eri maistakin.

terveisin Jorma Viitanen

Julkaistu: 3.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.