Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1436

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyisin, että eikö olisi aikas kätevää kehittää sellaisia testilaitteita, joilla voi lukea useimpia eri automerkkejä. Välijohto uusiksi ja testerin muistikortti vaihtoon ja uusi auto testiin. teknisesti ei pitäisi olla mikään ihme juttu ja kustannukset saataisiin alemmiksi korjaamoilla. Yksi testeri ja monta merkkiä. Päivitykset voisi hoitaa vaikka netin välityksellä muistikorttiin. Hyvä idea?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on niin hyvä idea, että aika monet laitevalmistajat ovat noin jo tehneetkin. Mitään muistikortteja ei tarvitse vaihtaa, riittää kun kullekin automerkille on oma liitin ja ohjelmassa tarvittavat tiedot.

Teknisiä ongelmia ei asiassa siis yleensä ole, mutta sen sijaan ainakin vielä toistaiseksi esimerkiksi autojen moottorinohjausjärjestelmien uudet ohjelmaversiot ovat kalliita, eikä niitä välttämättä anneta käyttöön muille kuin merkkikorjaamoille. Tähänkin tosin lienee hyvin pian tulossa parannus.

Julkaistu: 2.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.