Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1430

Tapio Ketonen

Kysymys:

Sattuipa tällaista että vm. 99 Renault Lagunani jätti Lauantaina käynnistymättä. Tilanne: Auto seisoi 6 tuntia ulkona ilman lammitystä Lauantai aamuna (Pakkasta n.25 astetta), Auto starttasi seisomisen jälkeen normaalisti ja sillä ajettiin n. 10 min, ei ongelmia. Sen jälkeen auto seisoi parkkihallissa n. 1,5 tuntia ja kun autoa sen jälkeen aloimme kaynnistämään se starttasi normaalisti ja pysyi käynnissä n. 10 sek, jonka jälkeen sammui, eikä käynnnistynyt uudelleen.

Pidimme autoa piuhassa vuorokauden sekä laitoimme jäänestoa tankkiin, eikä merkkiäkään käynnistymisestä. Sen jälkeen auto ei ole edes osoittanut käynnistymisen merkkejä. Startti jauhaa normaalisti, ei ylimääräisiä varoitusvaloja ja kaikki muutenkin vaikuttaa normaalilta päällepäin.p>Mitkä toimenpiteet tässä tilanteessa kannattaisi suorittaa, Olisiko auton lämpimään hinaamisesta apua?

Näytä vastaus

Vastaus:

Laguna lienee jo käynnistynyt, näillä kysymyksillä on aika paha viive. Nytkin on yli 200 vastaamatonta jonossa.

Mitä ilmeisimmin kone ei ole saanut bensaa, ja siihen voisi olla eräänä syynä vesi bensan seassa. Se voi olla tukkinut bensan imuputken tai bensiinisuodattimen. Jäätymiseen auttaa lämpö. joten lämpimässä tilassa seisottaminen saattaa tässä tilanteessa auttaa, kun kyseessä on bensakone.

Dieseliä lämpimään vieminen ei vastaavassa tilanteessa välttämättä auta, sillä jos sen polttonestesuodatin tukkeutuu, se yleensä johtuu polttonesteen parafiiniien kiteytymisestä. Ne eivät sula missään normaalilämpötilassa, joten ainoa keino on vaihtaa suodattimet.

Julkaistu: 1.12.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.