Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1419

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei,Missähän voisi olla vika, kun omistamani a-mersu 140 (vm-98) haiskahtaa bensalle. Haju on niin voimakas, että se tulee puhaltajan kautta auton sisätiloihin. Bensa alkaa haista yleensä kun olen vähän matkaa ajanut. Tosin hajuhaitta ilmenee vain silloin tällöin. Auto on käynyt merkkiliikkeen huollossa noin kuukausi sitten, jolloin vaihdettiin happitunnistin, joka oli viallinen, mutta haju palasi taas tänään. Ostin auton noin 1 1/2 kuukautta sitten käytettynä paikallisesta merkkiliikkeestä. Autolla on ajettu 67 000 tkm. Puolen vuoden kuluttajasuojalain edellyttämä takuu on toiminut hienosti ja palvelu on ollut muutenkin miellyttävää, kun vain hajun syy löytyisi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olisikohan aktiivihiilisuodattimesta imusarjaan menevä letku irronnut? Jos pellin alla ei ole varsinaista bensavuotoa, tuo voisi saada hajun aikaan. Aktiivihiilisuodattimesta menee moottoriin pelkkiä höyryjä, ei nestemäistä bebsaa.

Julkaistu: 27.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.