Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1414

Tapio Ketonen

Kysymys:

Moro.Ostinpa uuden Mondeon 6/2001, ja nyt saan taistella kylkien ja helmojen maaliongelmien kanssa. 10kk käytön jälkeen auton helmat ja ovien,varsinkin etuoven, alueet johon renkaista lentävä vesisuihku kohdistuu, maali hilseilee isoilta alueilta pois. Autossa on etuläpät ja sininen metalliväri.

Eikun yhteys Fordille ja ei hätiä maalataan helmat ja ovien alaosat takuuseen on kuulemma jotain tartuntaongelmainen tapaus, homma tuntui ok. Auto maalauksesta, hieman näkyi erisävyisyys mutta aika hyvä.

No,nyt syksyllä, puoli vuotta myöh.helmista ja ovien alareunoista rupesi taas maali hilseilemään, otin maalariin yhteyttä ja menin näyttämään. Taas homma ok, maalari maalas helmat uudestaan.

Nyt kysyisinkin että eikö nyky maalit todellakaan kestä normaalia renkaista tulevaa vesisuihkua, hiekkateitä ei olla ajettu yhtään ja kok.km on nyt 35 tkm,10 tkm ed.maalauksesta. Ostin auton naapurikaupungista ja olen hoitanut asian siellä,mutta nyt olin oman kaupungin Fordin takuumaalaukset tekevään liikkeeseen yhteydessä ja heidän mukaan tapauksia on muitakin, jopa aivan uusia autoja ennen asiakkaille luovutusta tuodaan maalaukseen kun pohjamaali paistaa läpi.

Ko. maalaamo kertoi että takuuaikana tehty takuumaalaukselle annetaan yhtä pitkä takuu kuin alkuper. maalitakuukin oli tässä tap. 1 vuosi. Kysyisinkin onko tietoa, päteekö tämä kaikissa maalamoissa vai onko tämä ehkä vain maalaamon oma takuu,vai mikä on takuumaalauksen takuu. Ko. maalamon mukaan jos maali hilseilee pois alle vuoden voin viedä sen uusittavaksi takuuseen vaikka kuinka useasti, takuu loppuu vasta toisen omistajan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Näyttäisi siltä, että auton maalausprosessi tehtaalla on epäonnistunut perin pohjin. Samaa voi sanoa korjausmaalauksesta. Ilmeisesti pohjamaalissa on jotakin vikaa, siinä ei pysy maali. Korjausvaiheessa olisi ilmeisesti pitänyt poistaa vanha ja laittaa uusi pohjamaalikerros, mutta sehän on aika työläs homma. Suomessa vallalla oleva itänaapurin kaltainen työmoraali ei anna aihetta moiseen vaivannäköön.

Kyllähän asia on niin, että jos viasta on valitettu, eikä se tule kuntoon, vikaa pitää korjata niin kauan kunnes se saadaan kuntoon. On toinenkin takaraja, ja se on asiakkaan kyllästyminen. Ilmeisesti maalaamo on valinnut tämän tien, mutta älä piruuksissasikaan kyllästy, vaan käy siellä naapurikaupungin pajalla niin pitkään, kunnes asia tulee kuntoon. Asiaa ehkä edistäisi tuon sinnikkyyden vakuuttaminen korjaamolla, voithan jo autoa noutaessasi sopia, koska se tuodaan seuraavaan korjausmaalaukseen!

Julkaistu: 25.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.