Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1405

Kysy autoista - kysymys 1405

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ongelmani on Nissan Sunny 1.6 SLX -88 kiihdytettäessä 70-130 km/h nopeudessa tulee voimansiirrosta tärinää (ratissa tärinä ei tunnu, vain korissa ja vaihdekepissä), onkohan kyseessä vetonivelet vai vetopyörästön laakerit? minun mielestä mitään vinkunaa tai ulinaa ei edestä tule joka viittaisi laakereihin mutta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kovasti tuo viittaisi vetoniveliin. Jos ulommat nivelet ovat rikki, ne paukkuvat kun ajetaan pyörät ääriasentoon käännettyinä. Mutta sisänivelten asento ei pyöriä käännellessä muutu, joten voi olla, että niiden kuluneisuus ilmenee juuri tuolla tavalla.

Vaihteiston kunnosta saa jonkinlaisen käsityksen vaihtamalla öljyt. Jos joukossa ei ole metallia, laatikko on ilmeisesti kunnossa. Öljyn määrä on pieni, joten kustannus on olematon, eikä öljyjen uusiminen tee lainkaan pahaa. Vaihteistosta tai vetopyörästöstä tuskin pystyy tulemaan tuollaista tärinää paitsi muutama kilometri ennen täydellistä hajoamista, ja silloin varmasti kuuluu jo aikamoisia ääniäkin.

Julkaistu: 23.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.