Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1397

Kysy autoista - kysymys 1397

Tapio Ketonen

Kysymys:

Niin, sanopas, mitä maksuja tulee auton hinnan lisäksi, jos tuon UUDEN auton Ruotsista. Hankintahinta tietenkin, mutta Ruotsissahan ei ole autoveroa aivan tällaisessa muodossa kuin täällä…miten se kuitataan ja entäs sitten alv?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos ostat uuden auton ulkomailta tänne tuotavaksi, niin se tietenkin myydään siellä vientiä varten, etkä joudu maksamaan sikäläisiä veroja. Uudesta autosta peritään Suomessa autovero maksamasi ostohinnan perusteella. Uudesta autosta peritään myös arvonlisävero, siis ei pelkästään autoverosta vaan myös auton arvosta.

En aivan tarkkaan tiedä, miten tuo kaikki käytännössä menee, koska yksityisen ei kannata tuoda uutta autoa. Auton joutuu ostamaan siten, että hinnassa on myyjän kate mukana, joten veron määrä nousee kohtuuttomaksi. Auton saa paljon halvemmalla viralliselta piirimyyjältä Suomesta.

Julkaistu: 20.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.