Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1392

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuulilasi lehdessä 10/98 corolla kestotestissä oli juttua iskari sekoilusta.Oma auto corolla 1.6 lb terra, rek 11/97. Kokemukset,ajettu 3v/29000 vasen takaiskari vaidettu takuuseen,4v/38000km etuiskarit molemmat vuotivat(ei vaihettu vielä),5v/45000km kaikki iskarit vuotavat,myös se joka vaihdettu 2v/15000km sitten.Onko tyyppi vika.

Toyota sanoi joka kerta ei ole,mutta lupasivat uusia kaikki erikois hintaan 570 euroa,sisältää työt plus osat.Kuinka monta kilometriä pitäisi yleensä kestää ja kestääkö muut merkit paremmin(esim monroe).Autossa ei vetokoukkua ja ajettu yhden ja kahden hengen kuormalla.

Kommentit ja kiitos paljon jo etukäteen vastauksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei kyseessä välttämättä tarvitse olla tyyppivika, mutta ainakin tuo on merkki siitä, että iskarien mitoitus on alamittainen.

Kestotestissä ollut Corolla oli sedan ja siis tehty Japanissa, tuo Liftback on tullut Englannista, joten mitä ilmeisimmin siinä on erilaiset iskarit. Mutta sellaisia osiahan eurooppalaisetkin alihankkijat tekevät, mitä autonvalmistaja tilaa, joten mitoitus lienee heikko. Meillä talviolosuhteet ja kuoppaiset tiet panevat iskarit kovemmalle. Tuskinpa muut merkit ovat ainakaan huonompia.

Sinänsä merkkiorganisaatioiden viralliset edustajat eli lähinnä korjaamon työn vastaanottajat on koulutettu niin hyvin, että he perin harvoin tunnustavat mitään vikaa tyyppiviaksi. Totuuden saa selville juttelemalla asentajien kanssa, mieluummin korjaamon ulkopuolella.

Julkaistu: 19.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.